снимка pixabayНедостиг на работна ръка има във Великобритания. Това принуди производителите

...
снимка pixabayНедостиг на работна ръка има във Великобритания. Това принуди производителите
Коментари Харесай

Работната ръка във Великобритания се свърши, викат на помощ затворниците

снимка pixabay

Недостиг на работна ръка има във Англия. Това принуди производителите на хранителни артикули да изискат от страната на помощ да дойдат пандизчиите в страната. 

От Асоциацията на самостоятелните производители и снабдители на месо, която съставлява касапите, служащите в кланици и цехове за преправка на храни обявиха, че през днешния ден имат среща с представители на Министерството на правораздаването, с цел да изследват опциите по какъв начин в сектора да бъдат  взети на работа някогашни и сегашни пандизчии, съобщи БНР.

Компаниите се пробват да привлекат пандизчиите посредством скица за заплатен труд и краткотрайно освобождение.

Освен това те контактуват с благотворителни организации да им окажат помощ за привличане на някогашни извършители на закона, които при естествени условия имат компликации да си намерят работа след стартирането им на независимост.

Тони Гуджър от Асоциацията е представен от „ Гардиън “, че някои компании към този момент работят по схемата за заплатен труд и краткотрайно освобождение и са извънредно удовлетворени от работата на пандизчиите.

Той даже споделя, че от един затвор са му отказали помощ, тъй като квотата им за стартиране на пандизчии по тази скица към този момент е запълнена.

Криза за служащи има освен в хранително-вкусовата индустрия. Недостиг на към 90 000 водачи на камиони докара до евакуиране на рафтовете по някои супермаркети.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР